Cox immo
Image default
Business

Gehoorproblemen en hooroplossingen

Voor de gehoorproblemen van vandaag de dag zijn er hooroplossingen. Met de moderne technologie kunnen mensen steeds vaker herstellen van gehoorbeschadiging.

Elk onderdeel van het oor heeft een eigen taak. Een beschadiging in een van deze onderdelen hebben elk verschillende uitwerkingen. Gehoorverlies is dikwijls permanent omdat de kapot gegane cellen zich niet meer herstellen. De trilhaartjes groeien niet meer bij wanneer ze stuk zijn.

Er bestaat verschil in het ontvangen en doorgeven van geluidssignalen en het verwerken ervan. Welke vorm van gehoorproblemen u heeft alsook welke hooroplossingen daarvoor zijn kunt u nagaan bij uw audicien.

Verschillen in slechthorendheid

Onder slechthorendheid vallen veel varianten. Sommige slechthorenden horen beter dan anderen. Het is niet te verwarren met doofheid waarbij iemand zo goed als niets meer hoort.

Hardhorendheid is een specifieke variant binnen de hoorproblemen, waar ook weer even specifieke hooroplossingen voor zijn. Sommige mensen horen hoge tonen minder goed, anderen lage of midden tonen.

Het Hoorhuis helpt u met het verhelderen van welke vorm van slechthorendheid u heeft.

Test uzelf

U kunt online een test doen om bij uzelf na te gaan wat u precies wel en niet kunt horen. Bij Het Hoorhuis kunt u een afspraak maken om samen met een specialist de beste oplossingen voor uw situatie te vinden. Dit is beter dan een online test omdat u meteen wordt begeleid door een professional.

Eerst wordt de kwaliteit van uw horen bepaald. Vervolgens worden de oplossingen geformuleerd. Aandacht speelt ook een rol in het goed kunnen verstaan van iemand, wanneer men de aandacht er niet bij houdt wordt het moeilijk een gesprek te volgen waardoor sommigen beginnen te twijfelen of er niet iets mis is.

De audicien voor uw hooroplosssing

Maak een afspraak bij Het Hoorhuis voor de beste hooroplossingen op maat en doe gelijk de gehoor test. Samen met een professionele audicien wordt er gekeken naar de mogelijkheden van een hooroplossing voor uw gehoorproblemen.

 

http://www.hethoorhuis.nl/