Cox immo
Image default
Woning en Tuin

Een hexagon muurcirkel geeft iedere ruimte flair!

Dat de inrichting van je woning erg belangrijk is om er een gezellige thuis van te maken, hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Dat wil niet zeggen dat je zomaar de eerste de beste vorm van decoratie moet kiezen om je interieur wat meer leven in te blazen!

Tot de populairste mogelijkheden van dit moment behoren hexagonale muur cirkels, unieke stukjes decoratie die heel wat meerwaarde bieden als je ze juist gebruikt. Waarom zou je nu zo’n cirkel in je woonkamer of slaapkamer moeten ophangen? Hieronder lees je er meer over, zodat je binnen de kortste keren een prachtig stukje decoratie in huis hebt.

Waarom kiezen voor een hexagon muurcirkel in huis?

Hexagon muurcirkels zijn zeshoekige plaatjes van plexiglas of een ander materiaal die je aan de muur ophangt als decoratie. De hexagons fungeren op zich al als blikvanger, maar nog meer wanneer je leuke afbeelding of quotes kiest. Hieronder de voordelen van hexagon muur cirkels:

1. Je favoriete foto’s combineren

Heb je een volledig album met leuke familiefoto’s die je op een originele manier in je interieur wilt verwerken? Hexagon muurcirkels zijn perfect. Op elke hexagon laat je snel een afbeelding of foto drukken, waarna je ze allemaal naast elkaar ophangt. Zo creëer je een soort van geometrische fotocollage in huis.

Als je zeker wilt zijn van kwaliteit is het aangeraden om het drukken van de foto’s of afbeeldingen door een professionele (online) service te laten doen. Zo weet je zeker dat de resolutie en kleuren goed zijn, wat natuurlijk bijdraagt aan het effect van je muur cirkels.

2. Een blikvanger in de ruimte

De hexagon is een opvallende vorm, die op het eerste gezicht misschien niet meteen in een normaal interieur past. Daarom is deze vorm van decoratie perfect als je op zoek bent naar een leuke blikvanger in huis.

Wanneer je meerdere hexagons naast elkaar zet, kan je er trouwens ook leuke, experimentele patronen mee vormen die een kale muur in de woonkamer of keuken meteen omtoveren tot een stukje kunst.

3. Gemakkelijk op te hangen in huis

Als je decoratie zoekt voor in de woonkamer of slaapkamer, let je natuurlijk ook op comfort en gemak. Het voordeel van hexagon muur cirkels als wanddecoratie is dat ze erg gemakkelijk te monteren en op te hangen zijn. Er bestaan magnetische varianten, maar ook oplossingen die je met een beugel en vijzen aan de muur bevestigt.

De magnetische variant is vooral interessant als je niet bepaald een handige harry bent en de verschillende hexagons naar eigen voorkeur van plaats wilt kunnen veranderen. Het resultaat? Je interieur oogt meteen een stuk gezelliger en dat zonder al te veel werk!