Cox immo
Image default
Business

Een auto leasen met een uitkering

Waar voorheen een lease auto misschien enkel was weggelegd voor mensen met een vaste baan en bijbehorend contract voor onbepaalde tijd, kan vandaag de dag iedereen er voor kiezen om een auto te huren. Zelfs al zit je om welke reden dan ook zonder baan en ben je al dan niet tijdelijk afhankelijk van een uitkering. In dit geval is het weliswaar moeilijker om een leasecontract af te sluiten dan wanneer er sprake is van een vast inkomen, maar het is niet onmogelijk. Vooral het soort uitkering dat je ontvangt is belangrijk bij de eventuele aanschaf van een lease auto.

Wanneer wel een bedrijfswagen leasen?

Bij het huren van een auto is het natuurlijk belangrijk dat je aan alle financiële voorwaarden kunt voldoen. Ontvang je maandelijks een uitkering dan biedt dit in de ogen van veel autolease maatschappijen niet genoeg zekerheid. Mocht je ondanks dat toch je zinnen hebben gezet op die lease auto, dan is een aanbetaling vooraf een manier om ervoor te zorgen dat je sneller aan een contract komt. Daarnaast zijn er een aantal bedrijven, waarbij het leasen van een auto, ook mèt uitkering, tot de mogelijkheden behoort. De vraag is met welke uitkeringen je dan in aanmerking kunt komen voor een lease contract? Ontvang je maandelijks een WAO-uitkering, dan kun je (afhankelijk van de vorm) bij sommige maatschappijen terecht voor een overeenkomst. Ook wanneer je AOW hebt, met pensioen bent of in het bezit van een fase C arbeidscontract via een uitzendbureau, is de aanschaf van een lease auto een optie. 

Wanneer geen lease auto?

Hebt je een negatieve BKR-registratie, WW-uitkering of WIA-uitkering, dan is het afsluiten van een lease contract helaas niet mogelijk. Hetzelfde geldt voor uitzendkrachten, (met uitzondering van degene in het bezit van een fase C contract) mensen met een arbeidscontract voor minder dan 6 maanden en degene met studiefinanciering.

http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/bedrijfswagen-leasen/