Cox immo
Image default
Business

Een animatiestudio kiezen

Als je een uitleganimatie wil laten maken dan kan je het beste kiezen voor een ervaren animatiestudio. Maar waar moet je nou opletten als je een animatiestudio gaat inhuren? In dit artikel lees je waar je op moet letten zodat je de studio kiest die bij jouw bedrijf en wensen past.

 

Het portfolio van de animatiestudio

Bijna alle beroepen met visuele resultaten worden beoordeeld op hun portfolio en dan voornamelijk hun laatste klus. Bekijk de portfolio’s van verschillende animatiestudio’s die jouw aandacht trekken. Bekijk meerdere video’s die ze hebben gemaakt en kijk dan vooral naar de kwaliteit, stijl en luister naar de audio. Is de kwaliteit van de animaties hetzelfde gebleven of misschien wel verbeterd? Bekijk ook naar de klanten die een animatiestudio heeft. Als een animatiestudio al animaties heeft gemaakt voor bedrijven die in dezelfde branche werken dan kan dit een voordeel zijn. Let er ook op of de video’s een beetje uniek zijn en niet de aanvoelt als de zoveelste video over een onderwerp.

 

De prijs voor een animatie

Het laten maken van een animatie is over het algemeen niet goedkoop. Er gaat vaak veel tijd inzitten als het een kwalitatief hoge animatie moet worden. Er zijn natuurlijk animatiestudio’s die voor veel lagere prijzen hun diensten aanbieden maar dit gaat vaak ten koste van de voorbereiding, ruimte voor feedback en de overall kwaliteit. Dit wil je natuurlijk niet voor je bedrijft. Je kan dus beter iets meer investeren in kwalitatief hoogstaande video.

 

Het proces van de animatiestudio

Een van de belangrijkste punten is het proces die de animatiestudio doorloopt. Het is belangrijk dat je een goed beeld hebt van het gehele proces, vanaf de eerste kennismaking tot de video wordt opgeleverd. Kan een animatiestudio jouw verhaal wel goed vertellen als zij niet eens kunnen vertellen hoe ze werken? Let dus goed op wat je kan verwachten van de studio. Vraag naar de stappen in de productie en de mogelijkheid tot feedback.