Cox immo
Image default
Business

De voordelen van eetstoelen met leuning

Comfortabel zitten is erg belangrijk voor een eetkamerstoel. Vooral als je houdt van lang natafelen, dan zit je langer dan normaal op een eetkamerstoel en moet het aan alle eisen van comfort voldoen. Hierbij is het soort materiaal waaruit de eetkamerstoel bestaat heel belangrijk, maar ook of de stoel wel of geen armleuningen heeft. Wanneer je eetstoelen met armleuning hebt, dan hoef je niet verplicht je armen op tafel te leggen en kun je desnoods wat verder van de tafel zitten en je armen op de armleuning laten rusten. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar kies je voor stoelen met armleuning, dan moet je met een paar zaken rekening houden.

Waar op letten bij eetkamerstoelen met armleuning?

Zowel eetkamerstoelen zonder armleuning als eetkamerstoelen met armleuning hebben zo hun eigen voordelen en eigenschappen. Dikwijls hebben woonwinkels van hetzelfde model eetkamerstoel een model met armleuning en een model zonder armleuning. Wel is het zo dat eetkamerstoelen met armleuning meer ruimte in beslag nemen. Als je dus nieuwe eetkamerstoelen voor je eettafel wilt bestellen, meet dan zeker de tafel van te voren op. De stelregel is dat een eetkamerstoel zo’n 70 centimeter breed is en dat er aan beide kanten van de stoel 15 centimeter ruimte over moet zijn. Meet dus na of je het gewenste aantal eetkamerstoelen met armleuning ook aan jouw tafel kwijt kunt. Daarnaast zijn eetkamerstoelen met armleuning vaak hoger. Let dus ook op de hoogte van de tafel, zodat je de stoelen er wel onder kunt schuiven.

Voordelen van een eetkamerstoel met armleuningen

Het grote voordeel is dat stoelen met armleuningen natuurlijk veel comfortabeler zijn dan eetkamerstoelen zonder armleuningen. Vooral als je lang gaat natafelen, merk je dat dit beduidend lekkerder zit. Ook is het handig bij veel visite. De eetkamerstoelen kunnen dan gemakkelijk bij de zithoek aangeschoven worden, waardoor je visite veel net zo comfortabel zit, dan als op een bankstel.