Cox immo
Image default
Business

De vier grootste waterzuivering systemen ter wereld

 

De meeste grote westerse steden hebben tegenwoordig een waterzuivering systeem. Daar vangen zij water op uit het riool en verwerken zij dit water tot het schoon genoeg is om in bijvoorbeeld rivieren of meren te dumpen. Hoe meer water wij gebruiken, hoe meer noodzaak er is voor waterzuivering systemen. Die systemen zijn dan ook zo groot of klein te maken als noodzakelijk is voor de stad. Hieronder worden enkelen van de vier grootste waterzuivering systemen ter wereld genoemd.

 

Stickney Water Reclamation Plant

Met een pomp die bijna 100 meter ondergronds ligt is dit systeem verantwoordelijk voor het zuiveren van water voor de 2,4 miljoen inwoners van Chicago en de gebieden er omheen.

 

Deer Island Sewage Treatment Plant

Dit zuiveringssysteem is gebouwd op een eiland, met als doel om het afvalwater rond de haven van Boston aan te pakken. Dat was flink nodig en daarom heeft de overheid 3,6 miljard dollar vrijgemaakt voor het bouwen van dit gigantische waterzuivering systeem. De installatie produceert 3 megawatt aan elektriciteit en een enorme hoeveelheid mestmateriaal.

 

Bailonggang Wastewater Treatment Plant

Dit enorme systeem in China werd in 1999 geopend en heeft een capaciteit van bijna twee miljard liter water per dag. In het jaar 2008 werd deze installatie verbouwd om de capaciteit te verhogen en moderne filtering technologie te gebruiken.

 

Jean-R.-Marcotte Wastewater Treatment Plant

Deze enorme faciliteit, gebouwd in 1984, verzorgt de waterzuivering voor de agglomeratie van Montreal in Canada. Met een capaciteit van tot de 7,6 miljoen liter per dag is dit de grootste ter wereld.

 

Hoe meer water wij gebruiken, hoe meer water deze installaties moeten verwerken. Probeer daarom uw watergebruik zo veel mogelijk te minderen, bijvoorbeeld door het gebruik van een zuinig toilet of douche. De beste zuinige installaties vindt u in het assortiment van loodgietshop.