Cox immo
Image default
Aanbiedingen

Check deze onderdelen van de airco voordat de zomer begint!

Check deze onderdelen van de airco voordat de zomer begint!

Nu het weer voorjaar is beginnen de temperaturen te stijgen. Om goed voorbereid de zomer in te gaan is het handig om jouw airco te checken. Als deze het niet meer doet, kan dat verschillende oorzaken hebben. Een airco bestaat namelijk uit allerlei onderdelen. Het is verstandig om de airco onderdelen na te laten kijken en voor de zomer nieuwe onderdelen te bestellen. Zo geniet je deze zomer van een koele bries, als het erg warm wordt. Ben je benieuwd welke airco onderdelen je als eerste moet checken als jouw airco het niet meer doet? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Koelvloeistof

Als je merkt dat de airco niet meer goed koelt, kan onvoldoende koelvloeistof de oorzaak zijn. Door gebruik van de airco daalt het niveau van de koelvloeistof. Ook kan het niveau dalen door een lek in de airco met als gevolg het ontsnappen van gassen. Het bijvullen van de koelvloeistof moet gedaan worden door een erkend vakman. De vakman verwijderd eerst het oude koelvloeimiddel en het overige vocht. Daarna wordt het getest op lekkages en vervolgens voegt hij het nieuwe koelmiddel toe onder druk. 

 

Filters 

Als de airconditioning minder goed werkt dan voorgaande jaren, kan het zijn dat de filters verstopt zitten. Hierdoor laten ze geen lucht meer door en zorgen dan voor een slechte luchtkwaliteit. Het is dus belangrijk dat de filters regelmatig gereinigd worden en als het nodig is vervangen worden. Om te voorkomen dat de filters vervangen moeten worden is het aan te raden om de filters vier keer per jaar te reinigen. 

 

Airco onderdelen 

Als jouw airco onvoldoende werkt is het dus belangrijk om eerst de koelvloeistof en filters te checken. Dit zijn namelijk veel voorkomende problemen, die makkelijk verholpen kunnen worden. Is dit niet de oorzaak, dan is er waarschijnlijk een onderdeel kapot. Wil je airco onderdelen bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Fixpart.be en bestel de onderdelen! 


https://fixpart.be/