Cox immo
Image default
Business

Auto verkopen België

Een auto verkopen in België is niet ingewikkeld. Er zijn namelijk meerdere manieren om dat te doen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een zoekertje of de autoveiling. Autoveilingen zijn er genoeg online te vinden. Hier meld je de auto eenvoudig aan en autobedrijven kunnen een voorstel doen. Het hoogste bod wordt aan je voorgesteld en daar kun je meedoen wat je wilt. Wil je de auto verkopen, dan is dat snel geregeld.

 

Wanneer je een auto gaat verkopen, dan wil je vaak een foto trekken. Zo weet de potentiële koper wat je te koop hebt. Een raadzame tip is alle persoonlijke bezittingen uit de auto te verwijderen voordat je aan de foto’s begint.

 

Benodigde papieren

 

Om een auto te kunnen verkopen zijn ook alle papieren benodigd. Verkopen aan een particulier betekent ook dat er een keuring voor verkoop gedaan moet worden. Deze keuring laat de koper weten in welke conditie de auto verkeerd. Verwacht je de auto op kort termijn te kunnen verkopen, dan is het slim om de keuring alvast te gaan uitvoeren. Je kunt ook wachten tot er een koper zich meldt en dan de keuring laat uitvoeren.

Keuring voor verkoop

Een auto verkopen zonder keuring voor verkoop kan alleen wanneer je hem aan een autobedrijf verkoopt, zoals via de autoveiling. Zo voorkom je hoge kosten en het scheelt je een hoop tijd. Autobedrijven die op je auto bieden houden rekening met bijkomende kosten. Om een zo hoog mogelijke prijs voor de auto terug te krijgen is het verstandig om zoveel mogelijk informatie op te geven. Denk daarbij aan recentelijk gepleegd onderhoud, de technische staat van het voertuig en de banden.

 

Tips en tricks

Wil je meer weten over het verkopen van je auto, en nog wat tips nalezen? Kom dan naar de website http://auto-verkopen-belgie.be/.

Ook voor wie op zoek is naar een nieuwe auto, kan hier veel informatie en tips nalezen.