Cox immo
Image default
Banen en opleidingen

Acht tips voor een gestructureerde werkdag

 

Aan het begin van de werkdag kan het aantal items op je to-do lijst of een uitpuilende mailbox ervoor zorgen dat je door het bos de bomen even niet meer ziet. Wil je graag wat meer structuur brengen in de chaos? Dan hebben wij hieronder een aantal praktische tips waarmee jij je werkdag succesvol kan plannen.

 

1. Lijstje doelen van de dag

Maak een overzicht waarin je de doelen die je tegen het einde van de dag wilt behalen, op een rijtje zet. Deel elk doel verder op in een aantal kleinere deeltaken, zodat jouw dag evenwichtig wordt ingedeeld.

Wanneer je aan het einde van de dag al je targets hebt kunnen afvinken, zal je met een voldaan gevoel het kantoor verlaten.

 

2. Stel prioriteiten

Wanneer duidelijk is welke doelen je wilt behalen en je deze hebt opgedeeld in realiseerbare deeltaken kan jij je efficiëntie nog verder verhogen door aan elke deeltaak een bepaalde prioriteit te koppelen. Voer de opdrachten met de hoogste prioriteit eerst uit en loop zo de volgorde naar belangrijkheid af.

 

3. Maak gebruik van een logische tijdsindeling

Wij hebben reeds bij punt 2 gezien dat je voor het uitvoeren van de taken, aan de hand van de door jou opgesomde doelen, deeltaken en de bijhorende prioriteit, de voorrang kunt bepalen en er een tijdsbestek aan kunt verbinden. Dit door een tijdsbestek te verbinden aan de taken op je lijst. Zo voorkom je stress die kan ontstaan wanneer je ziet dat de deadlines niet gehaald zijn als het einde van de werkdag reeds in zicht is. Het is daarom ook raadzaam om bij het maken van de tijdsindeling rekening te houden met de uren waarop je het meest productief bent. Bijvoorbeeld ben je in de ochtend, of juist in de namiddag het productiefst. Hier houdt je ter degen rekening mee bij het indelen van de tijd.

 

4. Neem regelmatig een pauze

Het is belangrijk dat je tijdens je werkdag regelmatig de tijd neemt om wat te bewegen of gewoon even de directe omgeving van je bureau te verlaten voor een korte pauze. Dit zorgt voor het opnieuw stijgen van de energiepijl waardoor je gedurende de volledige dag geconcentreerd blijft.

E-mails: hoe ga je daar efficiënt mee om?

 

Niet alleen een stevig takenpakket kan voor chaos zorgen, ook een overvolle mailbox draagt niet echt bij tot jouw productiviteit. Om efficiënt om te gaan met je e-mails hebben we de volgende tips voor jou op een rij gezet:

 

1. Zet niet alles op de e-mail

Stel jezelf regelmatig de vraag of je de boodschap niet op een andere manier zou kunnen overbrengen dan per mail een nieuw bericht op te stellen. Heel wat praktische zaken kan je bijvoorbeeld ook face-to-face bespreken, al dan niet tijdens een team meeting.

 

2. Vermijd lange e-mails

Probeer jouw e-mails zodanig op te stellen dat de belangrijkste informatie bovenaan staat en er structuur in zit. Zorg er verder voor dat de communicatie specifiek en gericht is. Zo voorkom je onoverzichtelijke lange e-mails die verdere toelichting nodig hebben.

 

3. Voeg contacten toe in de CC

Wanneer je contacten toevoegt in carbon copy is het voor hen meteen duidelijk dat de e-mail voor hen loutere informatie bezit waarbij het nemen van verdere acties niet nodig is. Houd dit bij het versturen van je e-mails zeker in je achterhoofd.

 

4. Voeg een deadline of Call-to-Action toe

Wanneer je aan je bericht een deadline voor opvolging of een CTA (call-to-action) toevoegt, stel jij je correspondenten in staat om ook zelf op een gestructureerde manier hun e-mails op te volgen en zal de werk voor een ieder overzichtelijker worden en de druk ook afnemen

 

Als je bent bezig met werk te zoeken een van de belangrijkste taken die een werkzoekende moet voltooien dat is zijn CV maken.

Als CV is klaar dan kan een werkzoekende gaan solliciteren en het beste plaats om werk te zoeken is de zoekmachine voor vacatures zoals vindazo bijvoobeeld. Kijk welke vacatures zijn te vinden. Monteur, project engineer, bediende. Check regelmatig deze website voor nieuwe vacatures als je een job zou graag vinden. 

 

https://www.dergatsjev.be/2018/12/acht-tips-voor-een-gestructureerde.html

Gerelateerde artikelen

administratief medewerker

Jobstudent Poetshulp

Waarom heb je ATS nodig in Github?